VrijwilligersAcademie

De VrijwilligersAcademie is de plek waar alle opleidingsmogelijkheden voor vrijwilligers in Deventer verzameld worden en waar alle vrijwilligers gebruik van kunnen maken, ongeacht de sector waarin de organisatie of vrijwilliger actief is. Ook als u niet verbonden bent aan een maatschappelijke organisatie, kunt u in overleg met de cursusaanbieder, deelnemen. Wilt u uw aanbod ook in de VrijwilligersAcademie hebben? Neem dan contact op via informatie@vcdeventer.nl.

        Totaal  Algemeen Vrijwilligerswerk  Sport  Zorg   
 • Workshopleiders gezocht! (Algemeen Vrijwilligerswerk, Scholing)

  Vrijwilligerscolleges: leren van elkaar!


  Het Vrijwilligerscollege organiseert in het voorjaar van 2019 een ” workshopproeverij” met interessante workshops voor alle vrijwilligers in Deventer .

  Op deze avond kunnen vrijwilligers gratis deelnemen aan verschillende workshops.
  De workshopproeverij is de start van het nieuwe seizoen van het Vrijwilligerscollege.

  Ieder jaar bieden we vanuit het vrijwilligerscollege een leuk en divers workshopaanbod aan.

  Dit wordt mogelijk gemaakt door ervaren en onervaren workshopleiders. “Leren van elkaar” is het motto van het Vrijwilligerscollege. Vrijwilligers delen hun kennis en ervaring met elkaar.
  Ook dit jaar gaan we weer voor een gevarieerd aanbod. En daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe workshopleiders/ vrijwilligers die een korte workshop willen geven.

  Dat kan gaan over allerlei onderwerpen, afhankelijk van uw eigen kennis en kunde.
  Bent u al jaren actief als vrijwilliger in een bepaalde functie, b.v. als gastvrouw of maatje, als organisator van evenementen, als vrijwilligerscoördinator, organiseert u activiteiten in het buurthuis of doet u ander vrijwilligerswerk en wilt u dit delen met andere vrijwilligers? Dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen aan onze workshopproeverij. Als workshopleider èn als deelnemer natuurlijk.

  Onderwerpen waar zeker behoefte aan is zijn o.a.:

  Hoe geef ik mijn grenzen aan?
  Klantvriendelijkheid
  Het taxeren van ingebrachte spullen, b.v. boeken of schilderijen
  Leuke werk- of spelvormen
  Creatieve activiteiten
  Begeleiden van vrijwilligers

  Wilt u een andere workshop aanbieden of heeft u een idee die u met ons wilt bespreken? Vul dan hier het aanmeldformulier in. Alle workshopleiders worden ondersteund door de VCD.

  Het principe van het Vrijwilligerscollege is dat vrijwilligers leren van elkaar. Alle workshops worden gegeven door ervaren vrijwilligers die hun kennis, ervaring en passie willen delen met andere vrijwilligers. Zo delen we kennis met elkaar en wordt vrijwilligerswerk nog leuker om te doen!

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met Kariene Bottichio: karienebottichio@vcdeventer.nl
  06-21316883

  Nu inschrijven     Meer info...

 • Workshopproeverij donderdag 28 maart (Algemeen Vrijwilligerswerk, Bijeenkomsten)

  Het Vrijwilligerscollege Deventer organiseert op 28 maart a.s. weer een workshopproeverij met veel
  workshops over allerlei onderwerpen. Het principe van het vrijwilligerscollege is dat vrijwilligers van elkaar leren. De meeste workshops worden daarom verzorgd door ervaren vrijwilligers.

  Werkwijze: we starten om 17:00 uur met een inloop, de eerste workshops vinden plaats om 17:20. Er zijn vouchers beschikbaar voor de verschillende workshops. U haalt de voucher op voordat de workshop begint. Wanneer voor een bepaalde workshop de vouchers op zijn is de workshop vol. Wees dus op tijd!

  Tijden workshops:

  17:20 – 18:10
  Grenzen aangeven, Klantvriendelijkheid Rolstoel wandelen, Omdenken/ talententest
  18:15 – 18:45 Pauze
  18:50 – 19:40
  Creatief schrijven, Klantvriendelijkheid, Opzetten van kinderactiviteiten Omdenken
  19:45 – 20:35
  Grenzen aangeven, Begeleiden vrijwilligers Hoe herken je dementie Canva / talententest
  20:40 – 21:30
  Betermetjeburen.nl, Begeleiden vrijwilligers, Werkvormen, Canva


  Dit is een voorlopig programma, het kan nog aangepast worden.

  Waar?
  Datum: Donderdag 28 maart 2019
  Tijd: Inloop 17.00 uur; start eerste workshops 17.20 uur; eindtijd 21.30 uur
  Locatie: Openbare Bibliotheek, Stromarkt 18

  Kosten: Gratis voor vrijwilligers
  U kunt zich tot donderdag 21 maart inschrijven via ons inschrijfformulier.

  Aanmelden soep+broodjes
  Het is mogelijk om vooraf soep met broodjes te bestellen. Lunchroom Oscar verzorgt heerlijk broodjes en een soepje voor u voor een bedrag van €12,50 euro per persoon.

  In verband met inkoop willen wij graag de betaling voor de lunch vooraf ontvangen. U kunt € 12,50,- overmaken op rekening: NL46RABO 0310569753 t.n.v. Vrijwilligerscentrale Deventer ovv ' soep+broodjes workshopproeverij' en uw naam. De betaling dient voor 21 maart bij ons binnen te zijn. Pas dan is uw aanmelding voor de soep+broodjes geldig.

  Van ons ontvangt u een aantal consumptiebonnen voor koffie en thee.

  Voor vragen over de workshopproeverij kunt u uiteraard ook bij ons terecht via telefoon:0570-615805 of
  e-mail: edithstarrevelt@vcdeventer.nl of karienebottichio@vcdeventer.nl.


  We ontmoeten u graag donderdag 28 maart!

  Nu inschrijven     Meer info...

 • Aan de slag als Taalvrijwilliger! (Algemeen Vrijwilligerswerk, Scholing)

  Goede taalbeheersing is voor iedereen belangrijk. Samen kunnen we duizenden volwassenen helpen met lezen, schrijven, spreken en omgaan met een computer. Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kun je hier een bijdrage aan leveren. Meld je aan, volg de basistraining en ga aan de slag!

  Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Je leert bijvoorbeeld een deelnemer hoe hij e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Het vrijwilligerswerk vindt plaats bij jou in de buurt en kan op vele manieren. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer één-op-één of geeft samen met een docent les aan een groepje.

  Hoe werken als vrijwilliger er precies uitziet? Dat hangt af van jouw kennis en voorkeuren, het doel van de deelnemer én de werkwijze van de organisatie waar je aan de slag gaat.

  Training voor Taalvrijwilligers
  Elke vrijwilliger volgt een basistraining. Tijdens deze training krijg je informatie over de doelgroep en over hoe volwassenen leren. Ook oefen je met het voorbereiden van een bijeenkomst met de deelnemer(s) en maak je kennis met speciaal lesmateriaal. Dit lesmateriaal sluit aan op de leefwereld van de deelnemer. De training bestaat vaak uit vier dagdelen. Naast de basistraining zijn er extra modules, bijvoorbeeld over digitale vaardigheden, ouderbetrokkenheid en vrouwen die (weer) aan de slag willen.

  Ondersteuning
  We bieden je op verschillende manieren ondersteuning. Als taalvrijwilliger ben je altijd gekoppeld aan een (vrijwilligers)organisatie, waar je terechtkunt met al je vragen. Ook bij een Taalhuis en professionals in de buurt kun je ondersteuning krijgen. Verder kun je filmpjes bekijken die tips geven voor de begeleiding van je deelnemer(s). Ook kun je gebruikmaken van verschillende lesmaterialen maar je als vrijwilliger goed mee kunt werken.

  Doe mee en help iemand vooruit!
  Als taalvrijwilliger kun jij het verschil maken in iemands leven. Je kunt iemand helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als lezen en schrijven. Als je taal leuk vindt, graag met mensen werkt en flexibel bent, is dit misschien iets voor jou.

  Nadat je je hebt aangemeld, nemen we contact op om jouw wensen en de mogelijkheden bij jou in de buurt te bespreken. Ook krijg je meer informatie over de basistraining.

  Nu inschrijven     Meer info...

 
 
Vrijwilligers Centrale Deventer
Kleine Overstraat 75
7411 JK Deventer
Telefoon: 0570-615805
informatie@vcdeventer.nl
www.vrijwilligersstad.nl
Openingstijden:
Dinsdag, woensdag en donderdag
van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Verder werken wij op afspraak
Volg ons op: