Werkwijze

Hoe werkt het?   

Wanneer je je hebt aangemeld via eigenkracht@vcdeventer.nl nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

Kennismakingsgesprek 

Tijdens dit gesprek vertellen we je meer over EKV en krijg jij een goed beeld van welke activiteiten aansluiten bij jouw behoefte. Daarnaast gaan we in gesprek over wat je van EKV verwacht maar ook wat jij wilt en kunt bijdragen aan het netwerk. Misschien heb je wel zin om een Open-Café te organiseren, wil je plaatsnemen in een van de werkgroepen zoals bijvoorbeeld PR en Communicatie of wil je zelf een workshop geven? Het is aan jou! Hieronder bij het kopje 'Wat ideeën voor vrijwillige inzet' zie je een aantal opties.

Deelnemen aan activiteiten

We geven je een goede basis mee door het volgen van de starttraining "Eigen Kracht - Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?” In deze training ontdek je op speelse wijze jouw talenten en kernwaarden. Daarnaast zijn de Open-Cafés een goede aanvulling om je doelen en ambities te blijven volgen. Met de workshops kun je de verdieping zoeken die voor jou belangrijk is. En wil je nog meer verdieping? Dan is misschien coaching door één van de professionele coaches iets voor jou.

Iets voor ons terug doen

EKV draait door de enthousiaste inzet van haar eigen deelnemers. Ook jij kunt een bijdrage leveren! Ons uitgangspunt is altijd; wat past bij jouw talenten en wat voor competentie of vaardigheid wil jij voor ons inzetten of eens oefenen of leren? Zie het dan ook als een oefentuin om je kwaliteit in te zetten, zodat jij ook daar weer verder van groeit. En jij kan deze vaardigheden ook weer op je cv kan zetten. En het belangrijkste; je hoeft het niet alleen te doen. Er is altijd een medewerker of andere vrijwilliger van EKV beschikbaar om dit samen op te pakken.

 

Enkele ideeën voor vrijwillige inzet:

Zit er iets voor je tussen? Of heb je zelf andere ideeën? Mail dan naar eigenkracht@vcdeventer.nl of bel met Yanka op 0570-615805. Voor alle vrijwillige inzet geldt dat je altijd wordt begeleid door een medewerker van EKV.

Er is altijd ruimte om een bijdrage te leveren aan:

Gastvrouw Open-Cafés

Iedere donderdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur organiseren wij met elkaar het Open-Café. Als gastvrouw draag je zorg voor een verzorgde indruk van de de ruimte. Zo tref je voorbereidingen zoals het verzorgen van de koffietafel en plaats je het meubilair in de juiste opstelling. Uiteraard ontvang je daarnaast de vrouwen in een gastvrije sfeer.

Organisatie Open-Cafés

Ook is er ruimte om betrokken te zijn bij de organisatie van de Open-Cafés zoals invulling geven aan de planning, het regelen van gastsprekers en het meedenken over ontwikkelingen.

Organiseren Workshops

Zoek je een podium om jouw expertise te delen met de deelnemers van EKV? Dat kan, zolang het valt binnen de doelstellingen van EKV natuurlijk. Of wil je misschien alleen de organisatie van een workshop op je nemen? Dan kun je putten uit het netwerk van workshopleiders van EKV. Voor het organiseren van een workshop is een stappenplan aanwezig. Voordeel is dat je kunt organiseren waar je zelf interesse in hebt of behoefte aan hebt.

PR en/of social media

Om onze naamsbekendheid te vergroten en nieuwe deelnemers en workshopleiders bekend te maken met EKV is het goed als wij meer aan PR gaan doen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door berichten uit naam van EKV te plaatsen op Facebook of LinkedIn. Maar ook door flyers en posters te maken en/of deze op plekken neer te leggen waar veel vrouwen komen. En natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Meerdere vrouwen van EKV zijn hier al mee bezig. Dus, als je het leuk vind om te doen, kun je helpen met onder andere:

  • flyers rondbrengen
  • posters maken
  • bij kraampjes staan op evenementen
  • PR plan maken
  • nieuwsflits maken
  • andere ideeën

Teksten schrijven

Voor alle PR en ook voor de website hebben we leuke teksten, interviews en verslagen nodig. Dus vind jij het leuk om teksten te schrijven of wil je wel een keer per maand een interview houden of een verslagje maken van een bijeenkomst waar je bent geweest? Neem dan contact met ons op.

Fotografie

Bij een verhaal hoort natuurlijk een mooie foto. Maak jij mooie foto's en wil je deze met ons delen? Dat zouden we zeer waarderen. Neem dan contact met ons op.

 
 
Vrijwilligers Centrale Deventer
Kleine Overstraat 75
7411 JK Deventer
Telefoon: 0570-615805
informatie@vcdeventer.nl
www.vrijwilligersstad.nl
Openingstijden:
Dinsdag, woensdag en donderdag
van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Verder werken wij op afspraak
Volg ons op: