Over de VCD

Deventer is een echte vrijwilligersstad. Van de 100.000 inwoners zijn er rond de 40.000 inwoners die zich actief inzetten voor hun omgeving, hun club, hobby of medemens. VCD, Buro voor vrijwillige inzet in Deventer is er voor al die vrijwilligers en hun organisaties. Voor informatie en advies, hulp bij het zoeken van passend vrijwilligerswerk of ondersteuning bij het werken met vrijwilligers. Ook dragen we bij aan de vernieuwing van vrijwilligerswerk: we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe methoden en spelen in op trends, ontwikkelingen en vragen uit de markt.

De VCD is er voor Vrijwilligers, Organisaties en de Samenleving.
Voor Vrijwilligers hebben we een aanbod dat varieert van de digitale vacaturebank tot bemiddeling op maat. Ook verzorgt de VCD maatschappelijke stages en vrijwilligerswerk voor bijzondere doelgroepen zoals mensen met een beperking, dementie of vluchtelingen. 
Organisaties die met vrijwilligers werken ondersteunen we bij het creëren van een aantrekkelijke en uitdagende werkomgeving voor vrijwilligers. Dit doen we met behulp van coaches en experts uit het bedrijfsleven die hun maatschappelijke betrokkenheid tonen door het aanbieden van advies en informatie, workshops en facilitaire ondersteuning. 
We dagen de Deventer Samenleving uit om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen,  b.v. door zich in te zetten in hun eigen buurt via www.betermetjeburen.nl of tijdens NLDoet. Ook organiseren we evenementen en activiteiten om vrijwilligers te waarderen zoals de Vrijwilligersavond en de verwenpas voor vrijwilligers.

Medewerkers:
Rob de Jong, directeur

E-mail Rob 

Edith Starrevelt, manager

E-mail Edith 

Kariene Bottichio, medewerker bemiddeling

E-mail Kariene 

Michiel ten Bulte, projectleider Aan de Slag
 
E-mail Michiel

Yanka Dineva, Eigen Kracht Deventer Vrouwen

E-mail Yanka

Jorine Wolf, EKV in de regio

E-mail Jorine

Grace Brok, project Fier& en Beter met je Buren

E-mail Grace

Jacqueline Hendriks, administratief/secretarieel medewerkster

E-mail Jacqueline

 De VCD is een ECABO erkend leerbedrijf. 

 
 
Vrijwilligers Centrale Deventer
Kleine Overstraat 75
7411 JK Deventer
Telefoon: 0570-615805
informatie@vcdeventer.nl
www.vrijwilligersstad.nl
Openingstijden:
Dinsdag, woensdag en donderdag
van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Verder werken wij op afspraak
Volg ons op: