Activiteiten

Training | Open-Café | Workshop | Coaching | Wandelen 

Bij Eigen Kracht Vrouwen hebben we een gevarieerd aanbod van activiteiten waaruit je zelf kunt bepalen wat bij jou past en de stappen die je wilt zetten.  

 

Training

Starttraining Eigen Kracht: Wie ben ik?, Wat wil ik?, Wat kan ik? 

Deze training wordt ongeveer 2x per jaar gegeven. Je ontdekt wat jouw drijfveren zijn en wat jij belangrijk in het leven vindt. Tevens wordt je je bewust van jouw kwaliteiten, competenties en vaardigheden en hoe jij die kan gebruiken in de toekomst. Daarnaast schets je je eigen gewenste situatie en maak je een stappenplan. Kortom, tijdens deze training krijg je helder wat jij in huis hebt en wat je nog nodig hebt om je doelen te bereiken. En door deel te nemen aan dit programma ontdek jij jouw eigen kracht!

Inhoud

De training bestaat uit 3 thema’s: Wie ben ik, Wat wil ik, Wat kan ik?

  • Wie ben ik: ontdek wie je bent, wat je drijfveren zijn en wat belangrijk voor je is.
  • Wat wil ik: de gewenste situatie schetsen, doel(en) samenstellen en een stappenplan maken.
  • Wat kan ik: bewustwording van kernkwaliteiten, competenties en vaardigheden.

Dit alles gebeurt op een interactieve en toegankelijke maar doelgerichte wijze met bijpassende activiteiten. Tijdens de training is er uiteraard tijd en ruimte om te denken, te beleven, te delen en feedback te krijgen.

De training bestaat uit vier ochtenden van 3,5 uur met een half uur pauze en de kosten voor de training bedragen 5 euro.

Kijk bij Planning en Agenda of via Facebook en LinkedIn voor de eerstvolgende trainingsdata.

 

Open-Cafés 

Een mooi vervolg op de starttraining 'Eigen kracht' zijn de Open-Cafés. Om de twee weken kun je op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.00 (inloop vanaf 9.15) bij de VCD Kleine Overstraat 73 deelnemen. Het is niet noodzakelijk om de starttraining gevolgt te hebben. 

Er zijn vier verschillende Open-Cafés die rouleren volgens een vast schema. Alle Open-Cafés zijn los van elkaar te volgen.

Voor actuele onderwerpen en locaties, kijk in het linkermenu bij Planning en Agenda of op Facebook. Dit kan ook als je geen lid bent van Facebook.

Kracht Cafés

Op interactieve wijze ontdek je je kwaliteiten en werk je aan persoonlijke doelen, waardoor jij in je kracht wordt gezet. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld; ‘Kernkwadranten’, ‘Dromenbord’, ‘Wat is je missie?’, etc.

Sollicitatie Cafés

In dit café keren alle praktische elementen terug die jou bagage geven voor het sollicitatieproces en waarmee je gericht aan de slag kunt om een passende vacature te vinden en je baan te krijgen. Onderwerpen in dit café zijn bijvoorbeeld; ‘Sollicitatiebrief en Curriculum Vitae’, ‘Make-up en kledingkeuze’ en ‘LinkedIn’, etc.

Inspiratie Cafés

Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod die een inspiratie voor je kunnen zijn op het gebied van loopbaan en ondernemerschap. Inspiratie die je een richting en een goed gevoel geeft en bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen in dit café zijn bijvoorbeeld; ‘Klankbeleving’, ‘Talent + Competenties  = Compliment’ of wij brengen een bezoek aan een inspirerende organisatie.

Ont-moet Cafés

Dit café staat in het teken van ont-moeten en delen van persoonlijke situaties en zorgen. Alle individuele thema's kunnen aan bod komen op het gebied van werk, wonen, relaties, opvoeding, (mantel)zorg, etc. Het is een ochtend waar wij onze verhalen uitwisselen, hulpvragen kunnen stellen en herkenning en erkenning kunnen vinden.

 

Workshops

Ongeveer 1x per maand kun je ook deelnemen aan een inspirerende en verdiepende workshop, gegeven door een gastspreker die zijn of haar expertise, kennis en talent voor ons wil inzetten. Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn: 'Video CV', 'De kracht van je gedachten', 'Gedachten, overtuigingen en ballonnen' of 'Sprekend wie je bent'.

Je kunt je voor een geplande workshop inschrijven op Facebook of LinkedIn of door in het  linkermenu bij  Planning en Agenda te kijken. Voor het volgen van een workshop vragen wij een bijdrage van ongeveer 3 euro.  

 

Coaching

In 5 gesprekken meer grip! Heb je er behoefte aan om op een veilige plaats je ideeën en gedachten te onderzoeken, oplossingen te vinden en realistische doelen te formuleren in de vorm van persoonlijke coaching op maat? Dan kun je terecht bij één van onze professionele coaches. 

Deze professionele coaches werken met hun eigen klanten, maar ook willen zij de vrouwen die aangesloten zijn bij het EKV netwerk steunen in hun ontwikkeling. Voor de coaching vragen zij daarom een kleine bijdrage. Dit heeft te maken met commitment, wederkerigheid en de gelijke relatie in het coachingsproces. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met eigenkracht@vcdeventer.nl voor meer informatie! 

 

Wandelsupport-groep

De wandelsupport-groep komt tweewekelijks samen op vrijdagavond. De wandeling zal ongeveer een uur duren en in de omgeving van Deventer georganiseerd worden. Samen wandelen is gezond en gezellig. In beweging kunnen wij elkaar vertellen wat ons bezig houdt en elkaar inspireren. 

Zin om mee te gaan?

Kijk dan in het linkermenu bij Planning en Agenda

 

Workshopagenda Vrijwilligerscollege

Het vrijwilligerscollege is net als Eigen Kracht Vrouwen een onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Deventer. Het doel is dat vrijwilligers van elkaar leren. De workshops van het Vrijwilligerscollege zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Ook is het mogelijk om zelf als workshopleider een bijeenkomst te geven in het kader van het Vrijwilligerscollege. Meer informatie en de workshopagenda zijn te vinden op de pagina van het Vrijwilligerscollege.

     

 
 
Vrijwilligers Centrale Deventer
Kleine Overstraat 75
7411 JK Deventer
Telefoon: 0570-615805
informatie@vcdeventer.nl
www.vrijwilligersstad.nl
Openingstijden:
Dinsdag, woensdag en donderdag
van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Verder werken wij op afspraak
Volg ons op: